Blog in podcast — učitelji RSSOpismenjevanje

Teh pet nasvetov, ki jih lahko preberete na sliki vzemite kot opomnik. Nič od napisanega ni novo, vse že veste. Včasih pa je še kako pomembno, da se nečesa spomnimo, ozavestimo in le to še bolj "živimo".  Poglej splošnih nasvetov pa bi izpostavila še sledeče:  1. GIBANJE IN MENJAVA AKTIVNOSTIGlede na razvojne potrebe mlajših otrok ne smemo pozabiti na gibanje in hitro menjavanje aktivnosti. Fizična aktivnost spodbuja sproščanje dopamina, nevrotransmitorja v možganih, ki ima več pozitivnih učinkov. Dopamin spodbuja mišljenje, živahnost in dobro voljo. Posledično je učenje otrok hitrejše in učinkovitejše.Primeri menjave aktivnosti pri opismenjevanju: - Risanje črt po tabli, zraku, zvezku, roki, steni, asfaltu ...- Sestavljanje črk iz zamaškov, paličic, vrvic, odpadlega lstja ...- Branje sede, stoje, pod mizo, na...

Nadaljuj branje10: Učenci s posebnimi potrebami - pogovor s profesorico inkluzivne in rehabilitacijske pedagogike Tjašo I. Lešnik (@zabavnoučenje)

Danes gostim inkluzivno in rehabilitacijsko pedagoginjo, ki svoj poklic opravlja z vsem srcem, stremi k svojemu napredku in napredku drugih. Na svojem instagram profilu zabavno učenje podaja znanje na področju izobraževanja. Uraden pogovor traja približno 20 minut, najin pogovor pa je trajal veliko dlje. S Tjašo sva se energetsko povezali, saj razmišljava podobno a le toliko drugače, da se lahko razvijejo odlične debate.

Nadaljuj branje